Gemeente Amsterdam
Welkom bij Trajectus Amsterdam

Trajectus is een webapplicatie van de GGD Amsterdam. De applicatie ondersteunt de gemeente Amsterdam bij de hulpverlening van OGGZ-cliënten.
Bent u reeds een Trajectus-gebruiker? Dan kunt u hieronder direct inloggen met uw persoonlijke inloggevens.

Op deze pagina kunt u ook inloggen om een cliënt aan te melden voor Beschermd wonen, Maatschappelijke opvang, dakloze gezinnen en dakloze jong volwassenen tussen 18 en 23 jaar. U hebt voor die aanmelding een apart account nodig. Hebt u nog niet zo'n account: klik dan onder de knop inloggen op "Ik wil een account aanmaken..." om een account voor aanmeldingen aan te maken.
Klik hieronder op het kopje 'Procedure toegang Beschermd wonen' voor meer informatie over de procedure.

Inloggen
Mededelingen
Dit is versie 6.2 van Trajectus.
Op het vervolgscherm wordt u om een pincode gevraagd om te kunnen inloggen.

***********************************LET OP **************LET OP*************************************************************

MEDEDELING :
Vanaf donderdag 21 maart 2019 kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanvragen vanaf het inlogscherm. U doet op die manier direct een melding bij onze Servicedesk.
Het wachtwoord resetten we zo spoedig mogelijk voor u. Zodra wij dit hebben gedaan, ontvangt u automatisch een mail waarmee u uw wachtwoord zelf opnieuw kunt instellen.

*********************************************************************************************************************************

Voor eventuele vragen over Trajectus kunt u contact opnemen met: Servicedesk.IVSociaal@amsterdam.nl
Vermeld in het onderwerp van uw mail s.v.p. expliciet ‘Trajectus’ en (eventueel) aanvullend het korte verzoek
Account of nieuw wachtwoord aanvragen

Indien u nog geen account heeft, maar u wilt cliënten aanmelden, klik dan hier.

Indien u een aanvraag voor het resetten van uw wachtwoord wilt doen, klik dan hier.
Voordat u het aanvraagformulier kunt invullen moet u, na het openen van de link, daar inloggen met de volgende gegevens:

 • Inlognaam: wmo
 • Wachtwoord: wmo

De aanmelding wordt verwerkt door de Centrale Toegang voor Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. Als de aanmelding compleet is, neemt een instroomfunctionaris contact op over het verdere proces.

De gemeente Amsterdam is met betrekking tot beschermd wonen verantwoordelijk voor de volgende gemeenten:

 • Amsterdam
 • Aalsmeer
 • Uithoorn
 • Diemen
 • Amstelveen
 • Ouder-Amstel

Een cliënt komt in aanmerking voor Beschermd Wonen als men vanwege psychische problematiek er niet in slaagt om zelfstandig te wonen, zonder de directe nabijheid van 24 uur per dag toezicht of ondersteuning. Zie ook de voorwaarden voor toegang.

Toegang tot Beschermd Wonen wordt alleen verleend als men voldoet aan alle volgende voorwaarden:

 1. Men heeft de Nederlandse nationaliteit, of verblijft als vreemdeling rechtmatig in Nederland als bedoeld in artikel 8, onder 8a tot en met 8e en I van de Vreemdelingenwet 2000;
 2. toegang vanaf 18 jaar;
 3. er is sprake van een psychiatrische aandoening;
 4. er is sprake van noodzaak tot bescherming van de cliënt of de omgeving, waarbij die noodzaak direct voortkomt uit de psychiatrische aandoening, en
 5. men beschikt niet over alternatieven die de noodzaak voor beschermd wonen op kunnen heffen.

Als een persoon voldoet aan bovenstaande criteria, wordt vervolgens beoordeeld in welke plaats die persoon de meeste kans heeft op een succesvol traject.